beats by dre cheap

BOŽANSKO NEZADOVOLJSTVO

 

Upravo zato što ne možemo izraziti nezadovoljstvo, čak i usred obilja,  potajno osjećamo, neugodnost, zbunjenost, lagani sram…pa čak i krivnju.

A ne bismo smjele.

Ono što bi trebale osjećati je ogroman osjećaj olakšanja.

Jer Božansko nezadovoljstvo radi na tome da se ponovo pokrenemo. Pokazuje nam kako Univerzum zaokuplja i skreće našu pažnju: željom, intuicijom, slučajnošću, sinkronicitetom, snovima…ali mi smo to ignorirali godinama.

To nezadovoljstvo je kao zrnce pijeska koje se kotrlja u školjci prije nego nastane biser.

Nezadovoljstvo i nered su znakovi energije i nade, a ne očaja.

Božansko nezadovoljstvo može se manifestirati na različite načine. Možete se ujutro umivati i da ne prepoznajete ženu koja vas gleda iz ogledala. Osjećate se nekako bliskom, i da vam na nekoga sliči, ali to je daleko od one osobe kojus te očekivali da ćete vidjeti. Psiholozi kažu da se to događa u stresnim vremenima.

Postoje i situacije kada nastaje poremećaj prehrane ili kada se počinje piti. Sve da bi se zamaskirao očaj.

Kada nastupa Božanko nezadovoljstvo, obično smo vrlo krhke i ranjive. Zaplačemo u vrlo neprikladnim situacijama, na nekom sastanku, ili na neko obično prijateljsko pitanje: «kako si?»

Sa Božanskim nezadovoljstvom sve je izvan kondicije. Jedete ili previše ili premalo. Imate nesanicu, ili spavate danima. Razbije se čaša, a vi poludite. «Ali to je samo proliveno mlijeko!», kaže vaš muž. «Upravo tako!», vrisnete i nastavite vikati na njega, djecu, životinje… a najviše na sebe.

Potencijalna ste osoba za prometnu nesreću. Sjednete u auto i završite na drugom kraju grada, uopće neznajući kako. Stalno ste zajedljiva. Ne sviđa vam se niti jedan komad vaše odjeće. Hrana koju kuhate vam je dosadna. Kao i firma za koju radite. Ne možete se sjetiti kada ste zadnji put bila sretna. Oh, da li ste ikada bila sretna. I da…upravo vam stiže napad migrene.

Ljudi oko vas misle da je to nekakav PMS. Ali nije. Niti je to menopauza, niti vaš menstrualni ciklus.

 

Samo se prisjetite da je Božansko nezadovoljstvo vaša pred veličanstvena faza.

OLEANDAR
http://noeli.blogger.ba
14/09/2011 16:08