OLEANDAR

Znam da ste na Putovanju... kroz život...kroz ovaj dan... Zaustavite se na trenutak... Dobro došli u moju oazu mira.

01.03.2012.

ODRŽATI DUŠU I TIJELO ZAJEDNO

 

«Nesreća posipa pepelom glavu čovjeka, ali kao rosa pada na srce žene, i stvara snage, kojih nije ni bila svjesna da posjeduje…», tako je još davne 1854 g. napisala jedna Ana, u svojoj «Autobiografiji jednog glumca».

Ana nikad nije željela biti glumica. Tada je to bilo skandalozno zanimanje za jednu ženu. A ona je bila «dobra» žena, uglednog odvjetnika. Ali, njezin se je suprug razbolio, a niz loših ulaganja doveli su ih do dugova i kgubitka kuće. Nisu više imali ni sredstva ni načina da održe dušu i tijelo zajedno.

Sa bolesnim suprugom, ana je morala odlučiti što želi raditi. Razmišljala je kako bi mogla iskoristiti svoje talente. I odlučila se je za svijetla pozornice, da bude glumica.

 

Kada razmišljamo o Preživljavanju prve veze koje se dosjetimo jeste novac. Vjerujte mi, možete imati milijun dolara u banci, ali ako je vaša prva misao ujutro kad se probudite da morate stvoriti još novaca, ili nešto drugo što želite – tada, drage moje, vi postojite na Preživljavajućoj razini.

Svi mi očajno želimo vjerovati da je novac taj koji stvara različitosti, ali kada je vaše srce slomljeno, nije uopće bitno da li plačete na svilenom ili pamučnom jastuku.

 

Kao što u kazalištu, zamjenik glavnog glumca čeka svoju veliku šansu, da se popne na pozornicu svojega života, tako i Preživljavanje prerušava samog sebe u različite i iznenađujuće uloge.

Tamo negdje postoji perfektno «odijelo» za nas.

A naše osobne scene pišu se ponovo i ponovo, ponavljaju se i mogu biti izvedene upravo u onoj točci ranjivosti, tamo gdje je naša duša emocionalno, psihički i duhovno najranjivija.

Moramo naučiti biti izdržljive. Moramo postati jake. Koža na kojoj je bio ožiljak mora se izgladiti.

 

Kada živite na Preživljavajućoj razini, ne osjećajte se kao da griješite. To je jednostavno Put koji ste izabrale da naučite mnogo važniju lekciju – da naučite tko doista jeste.

OLEANDAR
<< 03/2012 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
56469

Powered by Blogger.ba