OLEANDAR

Znam da ste na Putovanju... kroz život...kroz ovaj dan... Zaustavite se na trenutak... Dobro došli u moju oazu mira.

29.02.2012.

«NEAR – LIFE EXPERANCE» («TIK DO ŽIVOTA» ISKUSTVO)

Svakodnevno imamo iskustva umiranja: umiranje snova, iluzija. Umiranje nade, entuzijazma. Umiranje hrabrosti. Umiranje povjerenja. To se događa puno češće nego što bilo tko od nas očekuje.
I tada nam se čini da je život gotov. I u pravu smo. Život koji smo poznavali i jeste gotov.
Gospođa Sara kaže da je dva puta doživjela takav kraj: jednom, dok je bila bolesna, a drugi put nakon raspada 20 –ogodišnjeg braka.
No, nekoliko mjeseci kasnije, primjetila je, da se je u svakoj pori svojeg života – promijenila. Bila je netko drugi. Umrla je u sebi, a na njezino mjesto se je pojavila jača, mudrija, strastvenija žena. Kaže, da iako se je ta žena odazivala na njezino ime, bila sasvim drugačija.
Ironično, no ove «smrti» su se dogodile upravo onda kada joj se činilo da joj je u životu sve u redu, i na poslu i u kući. Sredinom 80-ih bila je poznata novinarka i radio – voditeljica.
Jedno poslijepodne, u jednoj zalogajnici, dok se je zabavljala sa svojom dvogodišnjom kćerkom, odjednom, pao panel sa stropa na glavu. U zalogajnici nitko nije bio ozlijeđen osim nje.
U prvih nekoliko mjeseci sva su joj osjetila bila poremećena. Vid joj je bio zamagljen, na zvukove je čudno reagirala, izazivali su joj glavobolju. Nije mogla gledati tv, čak ni telefonski razogovarati. Ponovo je učila razumljivo čitati i artikulirano izgovarati pojedine riječi. To je bilo za nju strašno, jer, ne moći čitati, pisati, govoriti… o tome joj je ovisio život, s obzirom da je bila pisac i radio voditelj.
Bila je izolirana, sama sa sobom, zatočena u svojem tijelu. Nije bila živa, ali nije bila ni mrtva.
Erica jung kaže da Preživljavanje znači rađati se ponovo i opet.
Dok je gospođa Sara bila u «čistilištu», legla bi na krevet, u zamračenu sobu i sama sebi pričala izmišljene priče. Neki kažu da su «Priče lijek» , a u njezinom slučaju one su doista bile homeopatski lijek. Iako je godinama radila kao novinarka, sebe nikad nije zamišljala kao pisaca pričica. Ali priče iz njezinog života, priče koje je slušala kao dijete, avanture koje je doživjela kao djevojka polako su izbijale na površinu. U svakoj toj priči ona je bila glavni lik, započinjala ih je ta prekrasna žena, jedna romantična heroina koja sve pobjeđuje svojom hrabrošću, blaženstvom. Bila je prekrasna žena sjajnih očiju, slatkog smijeha, božanske vibracije. I u svakoj situaciji, čak i onoj najgoroj, zračila je naljepšom karakteristikom romantičnih heroina – smirenom i spokojnom dušom. Gospođa Sara se ne sjeća da li je imala nevidljivog prijatelja kada je bila dijete, ali sada ga je imala i – obožavala je to.
Tada nije znala da je to njezino Autentično Ja- duša koja je postala vidljiva.
 
OLEANDAR
<< 02/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
56469

Powered by Blogger.ba